Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Angyalok üzenete-védelme-segítsége

Angyalok üzenete-védelme-segítsége
 

Az angyalok Isten üzeneteit hordozzák, akik védelmezik az embereket a gonosz erőktől. Az Angyalok mennyei lények, az Isten közvetítői, a pozitív erők. Ők Isten akaratát szolgálják, és az embereknek segítenek a földi életben, szeretetet, békét, biztonságot és erőt hozni az életükbe. Segíthetnek abban, hogy megértsék Isten akaratát a hozzá vezető utat megtalálják. Nap mint nap üzennek valamilyen formában. A segítségüket csak kérned kell.

 

 

Az angyalok üzenete sokféle lehet, azonban mindig bátorító, erősítő, biztató vagy tanító célzatú. Ezek az üzenetek segítenek az embereknek abban, hogy megértsék a szeretet erejét, a béke fontosságát, a biztonságot és az erőt, amelyet Isten ad nekik. Az angyalok segíthetnek abban, hogy megtaláljuk az igazságot és a boldogságot.

Az arkangyalok

Jofiel arkangyal

„Ismeri szíved szépségét”

Jophiel arkangyal „Isten szépsége”, az első olyan az angyalok közül,akiket a Biblia és a Tóra is említi. Az ő feladata az élet fájának védelme a Teremtő számára, és ő kapta azt a feladatot, hogy Ádámot és Évát kiutasítsa a Paradicsomból.  Félelmetes, tüzes kardot ragadott és kiűzte az első emberpárt az Édenkertből. Őrá hárult az a védelem, hogy megakadályozza az embereket újra bejutni a szentelt földre.

A jelenben a feladata segíteni és támaszt nyújtani  a férfinak és nőnek, hogy a hétköznapokban újra megtalálják a paradicsomi idillt és egységet. Jophiel arkangyal az igazság, az egység és az összetartozás isteni fényével érinti meg a szívedet. Örömet és szerencsét hoz. Bizalommal tölti meg a szívedet, hogy újra megnyílhass a szeretet érzése előtt és fogadd be a szeretetet a szívedbe.

Színe: rózsaszín 

Ásványa: rózsaszín turmalin (rubellit)

Chamuel

„Isten a célom” – Isten látónak is hívják, mert a valódi értékeket látja. A szeretet angyala, aki az emberek szívébe és lelkébe próbál beférkőzni. Segítségével megtalálhatjuk a szeretetet, a békét és a harmóniát. Segít nekünk, hogy megtaláljuk a boldogságot, és elérjük a szeretet és harmónia állapotát. Ő hozz el a fényt a sötét időkben.

Érdekesség: Samael arkangyal bukott angyallá, az árnyvilág angyalává vált, de egyidejűleg ő hordozza a jobb jövő reményének fényét. Luciferként az angyalok legfényesebbike volt, de túlzott büszkesége által bukásra ítéltetett és Sátánná, a gonosz sötét kreatúrává vált. Azért tűnik fel az életedben, hogy provokáljon, hogy felrázzon álmodból. Ő a Te kihívásod. Megjelenése ráébreszt arra, hogy tudatosítsd magadban az erősségeidet: bátorság, őszinteség és igazság. Amikor a sötét erőkkel szembesülsz és harcolsz velük, kizárólag önmagadra számíthatsz. Ilyenkor érdemes feltenned magadnak a kérdést: Mi az életed értelme? Hallgass a belső megérzéseidre és hagyd, hogy az angyali és isteni erők a jó útra vezéreljenek és tarts ki a jó cselekedeteid, igazságod mellett!

Színe: rózsaszín vagy lazacszín (rózsakvarc) - zöld

Ásványai: Zöld Jade, Hilulit és Fluorit, Rózsakvarc

Uriel

Színe: halványsárga, arany

Ásvány: borostyán

Eleme: Föld

Az egyik legfontosabb angyal, a „Fény angyala”, „Isten fénye”, egyike a hét arkangyalnak. Ünnepnapja november 8. A fényt és az igazságot hordozza. Uriel a választottak védelmezője, aki segíti őket a gonosz erők elleni küzdelemben. Az egyik legerősebb angyal, aki segít az embereknek, hogy elérjék a céljukat.

Ő az aki isteni sugallattal ajándékoz meg.

Ő az, aki ellenőrzi, hol állsz sorsfeleadataid teljesítésében, és hogy milyen irányban halad életed. Te is megvizsgálhatod, hogy hol jársz a céljaid és saját elképzeléseid útján. Fogadd el Uriel arkangyal segítségét, hagyd, hogy vezessen. Bízz és várj! Engedd meg magadnak az örömöt, a nevetést és érezd át, ahogyan önbecsülésed napról napra nő. Bizakodj és cselekedj! Fontos megértened, hogy minden napnak küldetése van, minden nap hoz valami újat és tartogat minden nap tanulást – minden nap tanít valamit! Az átélt válság után (érzelmi, anyagi) teremts teret egy új, gondtalan élet számára. Becsüld az isteni esszenciát önmagadban és másokban is. Uriel arkangyal segít megérteni a világban lévő dolgokat, és megérteni a jelentésüket. Ő a Fény angyala, aki segít megtalálni a megfelelő utat az életünkben és megfelelő útmutatást és erőt ad, hogy elérjük a céljainkat.  Szimbóluma a nap

Miguel

A „harcos angyal”

Állhatatosság, kitartás, az engedékenység kifejlesztése túlzott makacsság esetén.

Rafael arkangyal

Rafael hozza el a gyógyulás fényét.

Színe: smaragdzöld

Ásványa: malachit vagy smaragd

Eleme: tűz

Rafael arkangyal életed nehéz helyzeteidben melletted áll, abban tud segíteni, hogy ne légy ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben befolyásolható vagy ingerelhető. Megszabadít attól, ami benned a szenvedést okozza és elhozza neked a gyógyulás lángját. Megnyitja az érzékeidet, hogy saját intuíciódban, megérzéseidben megerősödj és megbízhass önmagadban. Kinyitja az érzékelések területeit: Légy éber és figyelj az apró jelekre. Ne csak azt halld meg, amit szavakkal mondanak, hanem a mögöttes tartalomra helyezd a fókuszod. Hallgass az ösztöneidre, olvass a sorok között. Meg kell értened az érzéseiden, látásodon és hallásodon keresztül a tested jelzéseit, a külvilág rezgéseit, felismerned az ártó és álarcot viselő embereket, akik átgázolhatnak rajtad. Ezek lehetnek érzelmek, érzések, anyagi vagy lelki problémák. Mind- mind sérülést okozhatnak számodra, ezért fontos, hogy kiszűrd a „mérgező” környezetedből az ártó, negatív hatásokat. Szólítsd és kérd az őrangyalod, hogy legyen melletted ezekben a nehéz helyzetekben. 

Zadquiel vagy Zachariel

 Az isteni világosság angyala.

Zachariel elkísér utadon, hogy lépésről lépére lásd meg önmagadban és másokban is a fényt. A negatív, passzív hozzáállásodat szeretné megváltoztatni, a fény felé fordítani. Ez nehéz feladat az angyalok számára és számodra is. Kérd az ő segítségüket minden nap, hogy megtaláld a helyes egyensúlyt az érzelmi állapotodban, a mindennapjaidban. A legfontosabb kérdéseid egyike ez legyen:

Hol van rád szívből szükség? – ott légy teljesen jelen, minden szereteteddel és odaadásoddal. Ahol elfogadnak, ahol a jót akarják számodra, azok társaságát keresd és kutasd. Ők lesznek azok, akik visszaadhatják számodra a hitet, az önmagadba és másokba való hitedet és bizalmadat. Nagyon-nagyon nehéz út és embert próbáló feladat – de megéri küzdeni. Az út végén megkönnyebbülsz és megnyugodsz. Átélheted az igazi, belső, szétáramló boldogságot és a nehézségek is eltörpülnek, hiszen egészen más szemlélettel nézel már a világra és vannak segítők körülötted. Nézz előre és engedd el a félelmeidet, merj ugrani, merj változtatni még ha ijesztő is számodra az ismeretlen. Élvezd azt, ami a tiéd és éld át a bátorságodat, a merészségedet. Hagyd, hogy büszkeség töltsön el, ne szégyelld az érzéseidet. Békélj meg a múlttal és építsd fel a szebb és örömtelibb jövődet!

Zachariel arkangyal az isteni fény kelyhét nyújtja feléd – add át magad neki.


Forrás: Darsho M. Willing. Az angyalok színei, Budapest, 2012.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: angyalok