Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hegyikristály hatása

Hegyikristály hatása

A hegyikristályt "mestergyógyító" vagy "mindent gyógyító" kifejezésben ismerik a legtöbben. A legismertebb gyógyító kövek közé tartozik. Szinte lehetetlen felsorolni a hegyikristály gyógyító hatásait, hiszen minden területre kihat.

Néhány jótékony hatása: szem, bőr, hátfájás és az ízületek, belek, rémálmok, vérzés, hasmenés, bőrkiütés, fertőzés, görcs, anyatej ösztönző, vese, fájdalom, pajzsmirigy, szédülés elleni védekezésben lehet a segítségünkre.

Erősíti az immunrendszert, gyulladásgátló hatásáról közismert.

Nyugtatólag hat az idegrendszerre, lelki mélypontban pozitív energiával tölt fel.

 

hegyikristaly karkotoHa most ismerkedsz az ásványokkal, akkor a kezdő csomagodban a hegyikristály mindenképpen szerepeljen. Amikor kiválasztottad a számodra fontos ásványt, az első és legfontosabb feladatod ha hazaértél, hogy meg kell tisztítani. Ez történhet folyó vízzel is, de bővebben a folytatásban olvashatsz erről és a feltöltéséről is.

Ami még fontos lehet számodra, ha a hegyikristállyal szeretnél dolgozni, hogy a hetedik: koronacsakrához tartozó kő. A koronacsakra legfontosabb tulajdonsága: kapcsolatok a szellemivel, a tudattal, egyetemes kapcsolatot, egységet jelképez.

18 érdekesség a hegyikristályról
1. Mesterkristály
2. "Mestergyógyítóként" vagy "mindent gyógyítóként" ismerik a legtöbben.
3. Az ásványok királynője
4. Általános energizáló kő
5. Gyógyító kő
6. Minden betegségnél használható
7. Felerősíti, fokozza a többi ásvány hatását
8. Minden csakrát tisztít, minden csakrához hozzárendelhető
9. Az aurát is tisztítja
10. A harmóniát és az egyensúlyt teremted meg a használatával.

11. Numerológia: a kettes számmal rezeg együtt
12. Ha bármilyen szívproblémával küzdesz, a probléma fennállásáig Ne használj hegyikristályt!
13. Ha fáradt a testünk és a lelkünk, akkor általános energizálása hegyikristályt alkalmazzunk, például meditáció alkalmával is.
14. Általában csak a hegyikristályok  "programozhatók", mert a többi kristály már magában hordozza saját egyedi rezgését, vagy természetes jellegzetességét.
15. Az indiánok az újszülöttek mellé tettek hegyikristályt hogy védelmezze a kicsiket.
Némelyik törzsnél hegyikristállyal vágták át az újszülött köldökzsinórját. Ezzel a szertartással teremtették meg a kapcsolatát az újjászülető léleknek a földdel.
Az Észak -Amerikai indiánoknál a hegyikristály még ma is szent kőnek számít.
16. A buddhisták meditálás közben használják, hogy elősegítsék általa a megvilágosodást.
17. Ez a kő harmonizál a legtöbb emberrel.
18. Nagyon fontos a rendszeres tisztítása, hogy a kívülről jövő negatív energiáktól meg tudjon védeni, hiszen adó és vevő egy időben.

Az ásványok tisztításáról és feltöltéséről bővebben itt olvashatsz: https://www.maryanndesign.hu/blog/gyogyito-es-vedelmezo-kovek-tisztitasa-es-feltoltese

Ebben a blogbejegyzésben a hegyikristály geodában (druza) való ásványok feltöltéséről szeretnék pár szót ejteni. De előtte egy videó:

A hegyikristállyal általában összegyűjtik, felerősítik, majd egy bizonyos helyre irányítják a szellemi energiát, terelik az életerőt, eképpen oldják a feszültséget és megakadályozzák az energia kimerülését.

A hegyikristály hatásai, mire tudjuk használni?

A legfontosabb: a hegyikristályt mindig helyezd arra a testrészre, amely fájdalmat okoz és gyógyítani, fájdalmat csökkenteni szeretnéd.

1. Meditációhoz és az energia feltöltéséhez alkalmazható. A hegyikristály a gyógyítás, tisztítás és az erősítés mestere. Meditáció során fogd a kezedbe a kristályt, minél nagyobb a hegyikristály, annál erőteljesebben fejti ki a hatását.

2. Pozitív energia fokozása:

Első feladatunk a negatív energiák és az aura tisztítása. Ebben lesz segítségedre a hegyikristályt. A nem domináns kezedbe fogd meg az ásványkövet, vizualizáld a kő energiáját amint a nem domináns kezedbe, majd a testedbe áramlik, és érezd, ahogyan feltölt pozitív energiával.

3. Alvásprobléma: helyezzük a hegyikristályt a párna alá, így az alvást harmonizálja, védi az álmunkat.

4. Célok elérése

A Vonzás Törvényét használd, melynek hatását a hegyikristály használatával tudod felerősíteni. A Vonzás Törvénye azt állítja, hogy azt vonzod be az életedbe, amibe az energiádat fekteted, és a gondolkodásmódodat megváltoztatod ennek érdekében. Ha megvannak a céljaid, akkor naponta ismételd el, és a hegyikristályt fogd a kezedbe.

5. Depresszió

Ehhez nyolc darab hegyikristályra lesz szükséged, a fotón látható módon helyezd el. Ezt a hegyikristály hálót helyezd oda ahol alszol vagy ahol dolgozol.

6. Szorongás

A fenti fotó alapján kell elkészíteni a hegyikristály kör hálót, a középre lapis lazuli ásványt kell elhelyezned. A hegyikristály felerősíti a lapis lazuli nyugtató hatását, és a kifelé mutató csúcsai szétszórják a környező térbe.

 

 

A blogban leírtak nem pótolják és helyettesítik az orvosi konzultáció szükségességét. A kristályok alkalmazásáért garanciát nem vállalok, mindenki másképp reagál a különböző kristályok hatásaira. Bármilyen kezelés megkezdése előtt kérje orvosa véleményét!

Felhasznált irodalom

Jennie Harding: Titkok nélkül csakrák, Budapest, Scolar Kiadó, 2019.

Karen Fraizer: Gyógyító kristályok, Budapest, Alexandra Kiadó, 2019.

Angela Gentner-Günter Hohenberger: Gyógyító kristályok kislexikona, Bioenergetic kiadó, Budapest, 2022.

Aranyi Lászlóné: Gyógyító nemeskövek, BioTer Bt. kiadásában, 1994.

Kristálygyógyítás a test, a lélek és a szellem egészségéért, Bioenergetic Kft. 2005

A test és a lélek gyógyítása

Tartalomhoz tartozó címkék: asvanyok