Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A fekete szín jelentése

A fekete szín jelentése

Érdekesség: A fekete töretlen népszerűségének több oka is van. Chanel kisasszony 1926 ban piacra dobta azt a híres fekete ruhát amely a fekete kocsik után szabadon a Ford névre hallgatott.

A fekete eleganciát sugároz, ugyanez a fekete ruha egy gyöngysorral kombinálva Audrey Hepburnön vagy Catherine Deneuve-ön egyenesen az elegancia szimbólumává vált. Karl Lagerfeld a számára a fekete szín stílusának elengedhetetlen alapja.

 

A fekete tekintélyt sugároz, sok nő viseli az üzleti életben is. A fekete a legelegánsabb szín, a legelőkelőbb a matt fekete. A fekete elrejt, ha ruhaként viseljük és kiemel ha kiegészítőként alkalmazzuk (pl. ékszer, sál, öv).

Színszimbolika világszerte:

Nyugat: luxus, elegancia

Kelet: nemesség, titok

Az erősebb hatás kedvéért jó ötletnek tűnik egy világos öltözéket egy másik (sötétebb) színnel variálni kiegészítő formában, közel az archoz (pl.fülbevaló vagy nyaklánc) ami jól harmonizál természetesen testszíneinkkel.

A vörös -fekete erőteljesebb kontrasztnak számít mint a fehér és fekete, az utóbbi szolid, elegáns megjelenést biztosít számunkra.

A fekete nyaklánc szolid és elegáns divatékszer, tökéletes minden olyan nő számára, aki szereti a személyre szóló divatékszereket. A kézműves nyaklánc horgolással készül és mágneses kapoccsal záródik.

A fekete nyaklánc a mágneses kollekció egyik darabja, amely más színben és méretben is elkészíthető. Ha más színben szeretnél gyöngyhorgolással készített nyakláncot, kérlek írj üzenetet a maryanncsikos@gmail.com e-mail címre.

Tartalomhoz tartozó címkék: Színek jelentése