Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Piros karkötő jelentése

Piros karkötő jelentése

A védelmet nyújtó piros fonalról sokféle információ kering a neten. Ebben a bejegyzésben megpróbálom összeszedni a legfontosabb tudnivalókat.

Régen a szemmel verés ellen babák és nagyobb gyerekek kezére is kötöttek piros fonalat. A hagyomány szerint a szemmel verés gyerekeknél gyakori tünet volt: hirtelen rosszullét, sokáig tartó sírás, az álmatlanság, vagy a hasmenés. Ez ellen a piros fonal védelmet nyújthatott (továbbá a szénnel való égetés is, de most a piros fonal történetének feltárásánál szeretnék maradni).

Az indiai elmélet szerint: a piros fonal viselése buddhizmusból ered, mely szerint a piros szín a napot szimbolizálja, a nap energiájával, fényével védi meg az embert a sötétségtől.

A fenti információ Joshi Bharat Magyarországon élő indiai származású sorselemző, műsorvezető, médiaszemélyiségtől hangzott el, a TV2 műsorában.

A piros gyapjúfonalból készített védelmező karkötőt a tibeti buddhizmushoz, és a hinduizmushoz, de leggyakrabban a kabbalisztikához társítható.

A védelmező piros karkötőt melyik kezen kell viselni?

Rövid válasz: a bal csuklón.

A piros színű, kabbala karkötőt a hagyományok szerint a bal csuklón kell viselni, amely megvéd a negatív energiáktól és kiűzi viselőjéből a féltékenységet és a haragot. 

A bal kéz és kar: "kapás" szimbóluma

A jobb kéz és kar: "adás" erejének a szimbóluma.

Ez azt jelenti, hogy az energia a bal oldalon áramlik be, ezáltal a negatív energia is. Ha a vörös fonalat a bal csuklónkon viseljük, akkor a beáramlás pillanatában a negatív energiák blokkolva lesznek.

Hogyan vegyük fel a védelmező karkötőt?

Az igazi kérdés inkább az, hogy ki tegye fel számunkra a karkötőt: Olyan személy helyezze fel a karkötőt a csuklóra, akiben maximálisan megbízunk és szeret.

Melyik piros fonal adja a legnagyobb védelmet?

Ma már több változatban találkozhatunk a piros fonalból készített karkötővel. Vajon melyiket érdemes választani?

A legelső változat a csomó nélküli karkötő. Itt azt kell figyelembe venni, hogy gyapjúból készüljön a karkötő, más anyag nem adja az eddig említett "védelmet".

A második változat a piros színű, hét csomós, kabbala karkötő. Ez a karkötő adja a legnagyobb védelmet a csomók miatt, az anyag ebben az esetben nem mérvadó. A videó után folytatódik a cikk:

Miért van hét csomó a karkötőn? - a hetes számról röviden

A Teremtés száma, vagy ahogyan a legtöbben nevezik: Isten száma. Ez maga a tökély, tökéletesség, amely magában hordozza a harmóniát és a teljességet. Ezért van a karkötőn hét csomó. A hét csomó a hét spirituális dimenziót is jelképezi, amely a jelennel van összeköttetésben.

Meddig kell hordani a hét csomós, védelmező karkötőt?

Amíg le nem esik a csuklódról. A karkötőt nem szabad levenni, folyamatosan hordani kell. Ha leesik a csuklóról érdemes figyelni azon az aktuális napon, hogy történik -e valami különleges veled. A hagyomány szerint ekkor válik teljessé a védelem, ugyanakkor újat is fel lehet tenni, a fentebb leírt módon.

Kik választják a kabbala, hét csomós karkötőt?

Egyre gyakrabban a párok és családtagok választják egymás számára, az összetartozás és védelem jeleként.

A vörös szín jelentése:

A tűz és az energia színe. A vörös, a színek között a legerőteljesebb. A piros karkötőt nem véletlenül választják ilyen sokan, hiszen maga a nagybetűs Szín, amely meleg, aktiváló és energetizáló.

Mi van ha nem hiszek benne?

A hét csomós, vörös színű fonalból készült karkötő egy jelkép, amelyet elég viselni, nem feltétlenül kell hinni benne.

A karkötőt ezen a linken találod: https://www.maryanndesign.hu/noi-karkoto/piros-het-csomos-vedelmezo-karkoto

Ha érdekelnek a gyógyító ásványok is, szeretnéd megtudni hogyan tisztítsd meg őket és töltsd fel energiával, akkor erről ezen a linken találsz bővebb információt:

https://www.maryanndesign.hu/blog/gyogyito-es-vedelmezo-kovek-tisztitasa-es-feltoltese

 

Tartalomhoz tartozó címkék: asvanyok