Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ajándék ötlet

Hogyan válassz ajándékot?

 

Az ajándékválasztás mindig nagy dilemmát okoz, szeretnénk, ha az ajándékunk örömet és meglepetést okozna az ajándékozott számára. Ma már a boltok, webáruházak óriási választékai közül választhatunk, talán kicsit elveszettnek is érezzük magunkat a hatalmas kínálat előtt, mégis hogyan lehetne így a tökéletes és személyes ajándékot megtalálni?

Ez a cikk ebben próbál segíteni, nem minden esetben az ajándéktárgyak választásában.

Az első szempont, bármennyire is ajándékról van szó, az az anyagi keretünk. Ez önmagában egy domináns és meghatározó tényező.

Valentin napra valószínűleg valami szívhez szóló, inkább egy kis ajándékkal készülünk. Ez lehet gyertyafényes vacsora, egy kis hangulatos étteremben, de lehet olyan meglepetés, ahol Te magad készíted el a kedvesed kedvenc ételét és szépen megterített asztallal fogadod, az étkezőt pedig hangulatos, gyertyafényes helyiséggé varázsolod. Valentin napon kreatív ötletként például a süteményben (egy kis ajándékdobozban) ékszer is elhelyezhető, amely szimbolizálja a szerelmet, szeretetet.

Az ékszer lehet egy szívecske formájú fülbevaló, vagy egy „Szeretlek” feliratú karkötő. Ez utóbbi mindent elmond szerelmed számára, egy vörös rózsa átadása pedig igazán romantikus hangulatot varázsol.

Névnapi ajándék választásnál valószínűleg valami személyes és egyedi ajándék után keresgélsz. A névnapi ajándékoknál a vicces és kreatív, valami személyre szóló ajándékötlet lehet a nyerő, de természetesen születésnapi ajándékra ez ugyanígy igaz.

Valljuk be őszintén, nőknek ajándékot választani nem egyszerű. A divatot kedvelő nők ajándéka lehet (amellyel nagy valószínűséggel nem lövünk mellé) a stílusos táska, öv, fülbevaló. Jó idő esetén esti séta a közeli parkban, vagy kirándulás egy különleges helyre. Ajándék ötlet lehet egy kozmetikai, frissítő masszázs, vagy ha szeret sportolni, valami extrémebb sporttevékenység után nézni.

A fallabdázás, teniszezés például olyan közös program, amelyre ha első alkalommal elmentek, garantált a sok nevetés, igazi adrenalinbomba, felszabadító élmény. Erre az alkalomra akár egy vagány póló is készíttethető, valamilyen motiváló felirattal. Ez a férfiaknak és a gyerekeknek is remek ajándékötlet. Ha a barátaikkal találkoznak, és ez a póló van rajtuk, biztos vagyok benne, hogy legalább pár perc erejéig beszédtéma lesz, ő pedig elmesélheti, hogy milyen alkalomra lepték meg őt és milyen élménygazdag programon vett részt.

Születésnapi ajándék elmaradhatatlan torta nélkül. Ezt a tortát Te magad is elkészítheted, de választhatsz olyan születésnapi édességet is, amely kreatív, egyedi, kedves vagy vicces feliratú. Mindenki a tökéletes ajándékot keresi születésnapra, de a legszebb ajándék mégis az, ha ezen a napon együtt lehetünk az ünnepelttel, és szurkolunk, hogy egy levegővétellel elfújja a tortán lévő gyertyákat.

A születésnap után, talán a karácsonyra készülünk a legtöbbet. Ráhangolódunk az ünnepre, akár már hetekkel a karácsony előtt.

A szeretet ünnepén, olyan élménygazdag és maradandó ajándékot próbálunk találni, amely stílusos és kifejező. Az első, közösen vásárolt fenyőfa mindig feledhetetlen emlék marad, melyet a gyerekeinkkel vagy a párunkkal választunk ki. Ma már karácsonyi ajándékként választható olyan karácsonyfadísz, amely nagyon szép betűkkel különböző felirattal kapható: legjobb feleség, kiváló apa, a gyerekünk neve, család és még sorolhatnám mennyi felirat helyezhető el.

Ha gyerekünkkel kézzel készítünk papírból kreatív díszeket, az a legkedvesebb dísz lesz a karácsonyfán, vagy akár az asztalon, mint asztali dekoráció. Talán az angyalka az, amely majdnem minden családnál megtalálható, vagy ajándékként átadható. Ma már nemcsak dísztárgyként, de ékszerként is tudunk karácsonyi szimbólumos medálokat, fülbevalókat, karkötőket választani. Előnye, hogy az angyalkás fülbevaló, vagy karkötő nem csak a karácsonyi ünnep alkalmával vehető fel.

A férfiaknak ajándékötlet lehet a kedvenc italából, vagy ha imádja az édességet, csokikból elkészített „szobor”, amely a kedvenc márkájú autóját szimbolizálja. Egy pihe-puha pléd, karácsonyi bögre, forró csokoládé, szaloncukor, illatos gyertya elmaradhatatlan karácsonykor. Ha van a közeletekben főző- sütő vagy bonbon készítő tanfolyam, ott közös élmény és tudás szerezhető, ráadásul karácsonykor otthon, az ott tanultakat közösen el tudjátok készíteni (nyáron pedig egy kerti parti keretén belül megcsillogtathatjátok a tudásotokat a családtagok, barátok előtt.) Ha ajándékozásról van szó, a gyerekeink számára szeretnénk mindig a legszívhezszólóbb ajándékot választani. Hetekkel előtte kíváncsiskodunk, hogy a gyerekeink minek örülnének a legjobban.

Mi az, ami érdekli őket, mi okoz számukra örömet. Nem fogom most felsorolni, mennyi minden választható, mert azt gondolom, a legszebb ajándék a közös program, amikor együtt a család. Ezen a családi programon pedig bármilyen ajándék átadható. A gyerekünk évek múlva valószínűleg a közös programra fog emlékezni, és az ajándék lehet feledésbe is merül.

Végezetül: bármilyen ajándékot is választasz, a legfontosabb, hogy gondolsz az ajándékozottra és szeretettel adod át számára az ajándékot. Néha egy kedves szó, egy általad kitalált szöveg/vers, egy kézzel készített dekoráció, vagy ölelés többet mond minden ajándéknál.