Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyógyító és védelmező ásványok tisztítása és feltöltése

Gyógyító és védelmező ásványok tisztítása és feltöltése

Vajon miért ragaszkodunk vagy vonzódunk jobban egy-egy ásványhoz, egy színhez vagy egy jelekkel díszített ásványgyöngyhöz? A kövekkel foglalkozó szakemberek, bölcs öregek ismerték régen a misztikus sajátosságokat, egy-egy szimbólum jelentését és annak az erejét. Leggyakrabban ékszereket készítettek, amelyek vagy védelmet biztosítottak vagy gyógyítólag hatottak.

Ma már ez a tudás megkopni látszik, az emberek anyagi világához való kapcsolata erősödött. Mégis mi az ami megmaradt, mi az amit talán még azok is érzékelnek a kövek csodás erejéből, akik nem hisznek a rezgésekben, az energiamezőkben és még sorolhatnám.

Ez utóbbihoz egyetlen megjegyzés: Aki egy kis érzékenységgel rendelkezik, az megérzi az ásványok közötti különbséget, ráhangolódik, tudja és érzi, hogy melyik az a kő, amelyik számára a legideálisabb, melyik az amelyik hozzá kapcsolódik.

Így már arra is választ kapunk, hogy hogyan válasszunk magunknak követ?

A megérzéseinkre hagyatkozva. Lehet, hogy előttünk lesz a világ legszebb, legpompásabb ásványa, de nekünk egy apró, jelentéktelennek tűnő kis marokkőre lesz szükségünk. Ezek a marokkövek alkalmasak arra, hogy magunkkal vigyük őket és ha szükségünk van rá, egyszerűen csak elővesszük, kezeinkkel felmelegítjük, és az energia már áramlik felénk.

  Hogyan lehet tisztítani az ásványokat?

  Apró megjegyzés: hetente mindenképp végezzük el a tisztítást,   de ha szükségét érezzük, akár naponta is megtehetjük.

A káros információk eltávolításának módjai:

 

 

   1. Vízzel történő tisztítás

• A legjobb és leghatásosabb, ha lehetőség lenne a természetben található tiszta vizekkel való tisztítás: folyó, patak, tenger (ebben az esetben kis zsákocskákba helyezzük a köveket és így tisztítsuk meg).

• Azonban erre nem sokunknak van lehetősége, ezért enyhén lefolyó víz alatt tartva kb. 15 percig tisztítsuk a követ.

Sós vízben is beáztathatjuk, azonban figyelni kell arra, hogy a porózus kristályokat pl.: szelenit, sivatagi rózsa, gipsz tilos sós vízbe tenni! A mágneses köveket szintén nem szabad pl.: magnetit, mert berozsdásodhat. Ezüst vagy más fém ékszerek esetében szintén tilos használni!

A sós vízben való áztatás ideje: kb. egy óra, majd szárazra kell törölni. Erre a célra tengeri só, vagy rózsaszín himalája só a legalkalmasabb, az asztali sót kerüljük el.

A tisztító oldat aránya: 1/4 rész só és 3/4 rész víz

Füstöléssel történő tisztítás

• Szükség lesz egy köteg zsályára, cédrusra vagy csíkos harmatkására. Kötegbe kell fogni, meggyújtani majd elfújni a lángot. Az így keletkező füstcsíkba kell beletartani a kristályokat, hogy megtisztuljanak.

• Másik lehetőség: füstölő füstjében való tisztítás (pl.: mirha, cédrus, szantálfa)

Földdel történő tisztítás

A köveket egy tiszta helyen a földbe ássuk el, majd hét napon keresztül hagyjuk benne. Hét nap után kiássuk és lemossuk.

Természetesen erre sincs mindenkinek lehetősége ha lakásban él, ezért virágcserépbe (kovaföld javasolt) is elhelyezhetőek az ásványok.

Ez a módszer elsősorban energetikai tisztításra javasolt: kiürítés és regenerálás.

Sóval történő tisztítás

Kizárólag eredeti tengeri só használatával történjen a tisztítás. A poharat félig meg kell tölteni tengeri sóval, majd erre helyezzük rá az ékszert vagy a köveket majd töltsük fel sóval a poharat. Ezt a poharat egy sötét helyre tegyük el és fedjük le. Három nap múlva vegyük ki a köveket és a sót öntsük ki. Az így felhasznált sót nem szabad újrahasználni!

! Ezüst vagy más fém ékszerek esetén tilos a sóval való tisztítás, mert ezeket a felületeket megtámadja a só.

Kristályok és Geódák:

Ha nagy klasztered vagy geódád van valamilyen kvarcból, például ametisztből vagy hegyikristályból, elhelyezheted bennük a kisebb kristályokat 24 órára, hogy megtisztuljanak a mélyedésekben. Ez a leggyengédebb tisztítási eljárás.

A hegyikristály geoda leírásával ezen a linken keresztül is találkozhatsz: https://www.maryanndesign.hu/hegyikristaly-hatasa

Kiürítés hematittal:

A gyógykristályok, kristályláncok és gyűrűk fél óra alatt egy tálka hematitkavicson is kiüríthetők. Ez azt is jelenti, hogy a hematitot nem szabad más kövekkel együtt tárolni, mert ez a vele érintkező kövek energiáját lecsapolja.

A kövek feltöltése tisztítás után:

A tisztítás után új energiákkal kell feltölteni a köveket, a töltéstől a kristályok visszanyerik az energiájukat és a legmagasabb szinten fog működni.

Ez legegyszerűbben úgy tehető meg, hogy kitesszük az ásványokat a Napfénybe vagy holdfénybe 6-12 órára.

  • A napfénynél válasszuk a hajnali vagy alkonyi fényt, mivel a szikrázó déli Nap a köveket inkább kiüríti, az érzékenyebbeket akár tönkre is teheti.
  •  
  • Egy kicsit nehezebb módszer:
  • Vizualizálás útján töltjük fel

Ez utóbbi módszerhez két kapcsolódó leírás is tartozik. Azt válaszd, amelyikkel jobban azonosulni tudsz:

Első módszer:

1. Kezünkből kagyló alakot formálunk, ebbe helyezzük a feltöltendő követ

2. Szemünket lecsukjuk

3. Képzeletben a kezünket a nap felé nyújtjuk

4. Lelki szemeink előtt látjuk, ahogy a kezünkben tartott kő energiával töltődik

5. Addig vizualizáljuk, amíg azt nem érezzük, hogy a feltöltés végbemegy

Második módszer:

Hasonló az elsőhöz, azonban itt a kristályodat a domináns kezedbe fogd, majd hunyd le a szemed és képzeld el, hogy az univerzum fehér fénye belép a koronacsakrádon keresztül, lefelé áramlik a csakráidon át, majd a karodba és a kezedbe is, a kezedből pedig a kristályba. Ez a vizualizáció kb. 10 percig tart.

Mik azok a csakrák? Itt olvashatsz bővebben róluk:

https://www.maryanndesign.hu/blog/mik-azok-a-csakrak-70

Feltöltés hegyikristállyal vagy acháttal

A napfénytűrő köveket érdemes nem gömbölyített hegyikristály kavicsokon feltölteni. A feltöltés ideje általában néhány óra elegendő. Megjegyzés: a 7-es karckeménységűnél ellenállóbb köveket (topáz, smaragd stb.) rendszerint csak a napfény segítségével töltik fel, mivel esetükben csak a hegyikristállyal való töltés nem elegendő.

A holdfényben történő feltöltéséhez leggyakrabban az achátdrúzát használják, mivel az achát képes átadni más köveknek az energiát.

Hol és hogyan tároljuk az ásványokat?

A legfontosabb útmutatás: mindig nyitott helyre helyezzük el. Mielőtt a polcra, íróasztalra tennénk, előtte keressünk egy kis selymet, bársonyt, bőrt vagy valamilyen természetes anyagot.

Ha ez megvan, helyezzük el ezt az anyagot arra a nyitott helyre, ahol az ásványunkat szeretnénk elhelyezni, és erre az általunk választott természetes anyagra helyezzük rá az ásványunkat.

A legfontosabb: teremtsük meg saját magunk kis meditációs, nyugodt kis birodalmát. Ez természetesen egy apró kis hely, ahol befelé fordulunk, magunkra és a megoldandó feladatainkra, problémáink megoldására koncentrálunk!

Hasonló videókért pedig kövess be a Tik-Tok oldalon: https://www.tiktok.com/@maryann_designekszerek

vagy a youtube csatornámon: https://www.youtube.com/channel/UCRk4NFr3R1t5mnkpaRtzvKg

 

A blogban leírtak nem pótolják és helyettesítik az orvosi konzultáció szükségességét. A kristályok alkalmazásáért garanciát nem vállalok, mindenki másképp reagál a különböző kristályok hatásaira. Bármilyen kezelés megkezdése előtt kérje orvosa véleményét!

Felhasznált irodalom

Jennie Harding: Titkok nélkül csakrák, Budapest, Scolar Kiadó, 2019.

Karen Fraizer: Gyógyító kristályok, Budapest, Alexandra Kiadó, 2019.

Angela Gentner-Günter Hohenberger: Gyógyító kristályok kislexikona, Bioenergetic kiadó, Budapest, 2022.

Aranyi Lászlóné: Gyógyító nemeskövek, BioTer Bt. kiadásában, 1994.

Tartalomhoz tartozó címkék: asvanyok