Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Védelmező karkötő

Védelmező karkötő

A piros fonalból, zsinórból készült karkötők mai napig nagy népszerűségnek örvendenek. Ez a méltán népszerű szín nem véletlen. A szín, a szimbólum, jelkép mind-mind hozzá tesz a karkötők szeretetéhez, energiáihoz és védelmező szimbólumához.

Ebben a blogbejegyzésben fotók és videók formájában, 3 olyan karkötőt szeretnék megmutatni számotokra, amelyek egyfajta védelmi funkciót is betöltenek a mindennapi viselés mellett.

 

 

A védelmező karkötőkről részletes blogbejegyzést már írtam, így erre ebben a blogbejegyzében nem térek ki. Ha érdekel a hét csomós, kabbala, védelmező karkötő története, ezen a linken éred el: https://www.maryanndesign.hu/blog/piros-karkoto-jelentese

A piros szín önmagában is egy erőteljes, feltűnő és energetizáló szín. Önbizalom, önbecsülés erősítésére is előszeretettel viselünk piros színű kiegészítőket. Nézzük meg, milyen előnyei vannak a fonalból készített piros színű karkötőknek.

1. Egyszerű felvenni

A csúszócsomóval készített karkötők pillanatokon belül felvehetőek, a csuklónk méretéhez igazíthatóak, így kényelmesen tudjuk hordani a nap folyamán.

2. Karórához, más karkötőhöz (pl.gyöngy) is remekül passzol.

Így válik szinte észrevétlen kiegészítőjeként az öltözékünknek.

3. Önbizalmat ad

Itt egy picit kitérek a piros szín jelentésére, mitől olyan erőteljes és érzéki ez a szín.

Az energiagyógyászat színekkel egyre nagyobb teret és érdeklődést vált ki az emberekből. Az energiagyógyászat szerint a testünk energetikai természetét a csakrákon keresztül is megismerhetjük. (erről bővebb írást itt találsz: https://www.maryanndesign.hu/blog/mik-azok-a-csakrak-70 ). Általánosságban elmondható, hogy a piros, narancssárga és a sárga tekinthető erőteljes energiának, míg a kék, indigókék és a bíbor földöntúli színt képviselnek. A zöld semleges színnek tekinthető, a két sávban, közöttük helyezkedik el.

A piros szín a gyökércsakrához (petefészek/here) tartozó szín, melyhez a szexualitás, akaraterő, szaporodás tulajdonságai társíthatóak hozzá.

Az ősi népek számára a vörös szín az életerőt jelképezte. Ez a szín kiváló méregtelenítő, megszabadítja életünket, lelkünket, gondolatainkat és testünket a szennytől a negatív gondolatoktól. Ez a piros szín legfontosabb tulajdonsága! Elűzni a negatív behatásokat, "visszapattintja" a negatív energiákat, amelyek a külvilágból áramlanak felénk.

Hogyan használhatjuk pozitív módon a piros színt?

Ez a szín rendelkezik azzal az ösztönző erővel, mely nagy dolgok, előttünk álló nagyobb feladatok, célok elérésére sarkall. Ha félünk valamit megtenni, nem merünk belevágni vegyük körbe magunkat piros színekkel.

Ez lehet a piros karkötő, melyet minden nap viselünk, vagy a lakásunkban elhelyezett piros virág (pl.rózsa), piros dekoráció (pl.gyertya), egyedül a gyerekszobába nem javasolt erőteljes szín használata. Az, hogy melyiket választod az ízlésedtől és hangulatodtól függ. Hagyatkozz mindig a megérzésedre, ne pedig egy-egy trendre.

Ha számodra a fent felsoroltak közül egyik sem megfelelő, válaszd azt a lehetőséget, amellyel azonosulni tudsz. Mélyen hiszek a megérzésekben, hiszem, hogy legbelül tudjuk mit szeretnénk, azonban néha nagyon nehéz változtatni vagy megugrani a következő lépést. Ebben a bátorság és önbizalom erősítésben lehet segítségedre a piros szín.

Így ha ránézel egy-egy általad választott vagy viselt kiegészítőre, eszedbe jut a célod, az erősséged, hogy miért küzdesz, mi az amin szeretnél változtatni. Ezáltal nemcsak motivál a szín, de megerősít, önbizalmat adhat a következő, megfontolt és átgondolt lépésedhez.

Az angyalok, a fény és a színek világa

  Az angyalok halhatatlan lények, testük tiszta fényből, szellemi intelligenciából áll. A finom angyali energia nagyon közel áll a fény természetéhez az isteni létezéshez.

Az angyalok segítenek, hogy újra felismerjük saját magunkat, az ő segítségükkel megértőbbek, elfogadóbbak legyünk magunkkal és másokkal szemben.

Az angyalokra ha ránézünk, van bennük valami, ami szeretetteljes, gondoskodó, finom és megnyugtató. Ezzel a finomsággal, óvó-védő láthatatlan öleléssel vigyáznak ránk és igyekeznek jó irányt mutatni számunkra.

 

A szeretet angyalszárnnyal védve

A szeretetet táplálni, védeni és óvni kell, akkor is, ha az igazi szeretet bennünk van és akit szeretünk azt önzetlen módon tesszük, soha el nem múló szeretettel. A karkötő viselése erre is emlékeztet.

Jól látható, hogy a karkötőn a szív formájú köztes található, amelybe angyalszárny van gravírozva.

Ez a két szimbólum, jelkép kifejező és külön-külön is erőteljes. A karkötőn ráadásul még két áttetsző színű, szinte láthatatlan gyöngy található, amelyek közrefogják, védelmezik az angyalszárnyas szívet. Ebben van a karkötő ereje. Egy olyan kiegészítő, amely emlékeztet a szeretetre, talán arra, hogy milyen szerencsés vagy, hogy van akit szerethetsz és aki viszont szeret (férjed, párod, gyermekeid, testvéred, szüleid, barátod/barátnőd). Ránézel és arra a személyre gondolsz, aki támogat téged, akivel van egy közös utatok, célotok, köteléketek.

Ezért választják olyan sokan páros karkötőnek is a piros zsinórból készített karkötőt, mert egymás iránti elköteleződést, egymás védelmét is jelképezi, üzenet a külvilág felé: összetartozunk! A piros szín pedig az ártó és negatív energiákat távol tartja.

Hét csomós, kabbala, védelmező karkötő

Röviden: A piros színű karkötőt a hagyományok szerint a bal csuklón kell viselni, amely megvéd a negatív energiáktól és kiűzi viselőjéből a féltékenységet és a haragot.

Olyan személy helyezze fel a karkötőt a csuklóra, akiben maximálisan megbízunk és szeret. A kabbala szerint a hét csomós karkötő változat erősebb hatást vált ki az egyszerű, sima, piros színű fonalnál.

Bővebb leírás ezen a linken található: https://www.maryanndesign.hu/blog/piros-karkoto-jelentese

Hasonló videókért pedig kövess be a Tik-Tok oldalon: https://www.tiktok.com/@maryann_designekszerek

vagy a youtube csatornámon: https://www.youtube.com/channel/UCRk4NFr3R1t5mnkpaRtzvKg

A blogban leírtak nem pótolják és helyettesítik az orvosi konzultáció szükségességét. A kristályok alkalmazásáért garanciát nem vállalok, mindenki másképp reagál a különböző kristályok hatásaira. Bármilyen kezelés megkezdése előtt kérje orvosa véleményét!

Felhasznált irodalom

Jennie Harding: Titkok nélkül csakrák, Budapest, Scolar Kiadó, 2019.

Karen Fraizer: Gyógyító kristályok, Budapest, Alexandra Kiadó, 2019.

Angela Gentner-Günter Hohenberger: Gyógyító kristályok kislexikona, Bioenergetic kiadó, Budapest, 2022.

Aranyi Lászlóné: Gyógyító nemeskövek, BioTer Bt. kiadásában, 1994.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: asvanyok